ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΒΑΣΙΛΟΜΑΝΙΤΑΡΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ!!

Αυτή η συνταγή για ριζότο θα μαγέψει όσους την δοκιμάσουν ακόμα και τους πιο δύσκολους. Βασικό χαρακτηριστικό τα αποξηραμένα βασιλομανίταρα Γρεβενών που θα βρείτε στο κατάστημα μας και θα δώσουν αυτή την μοναδική γεύση στην συνταγή που σας προτείνουμε.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ :

ΓΙΑ ΤΟ ΡΙΖΟΤΟ

  • 200 γρ.ρύζι αρμπόριο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 50 mlελαιόλαδο
  • 120 ml λευκό κρασί
  • 820 ml ζωμός κότας
  • 80 γρ.βούτυρο κομμένο καρέ
  • 120 γρ.παρμεζάνα τριμμένη
  • 250 γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα ροδέλες
  • 1 συσκευασία βασιλομανίταρα Γρεβενών
  • 20 ml λευκό κρασί για τα μανιτάρια
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • Θυμάρι
  • 1 κ.γ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση :

Ανοίγουμε την συσκευασία με τα αποξηραμένα μανιτάρια και την μουλιάζουμε σε χλιαρό νερό για μισή ώρα. Κόβουμε τα λευκά μανιτάρια σε ροδέλες αφού τα έχουμε καθαρίσει με χαρτί, δεν τα πλένουμε γιατί θα τραβήξουν πολύ υγρασία. Προθερμαίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το θυμάρι, το σκόρδο και τα μανιτάρια που έχουμε κόψει καθώς στραγγίζουμε με τα χέρια μας και τα αποξηραμένα που έχουμε μουλιάσει ( δεν πετάμε το νερό) και τα ρίχνουμε και αυτά. Σοτάρουμε καλά για 6-8 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά ανά διαστήματα με μια ξύλινη κουτάλα. Αμέσως μετά σβήνουμε με το λευκό κρασί, προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθούν τα μανιτάρια, αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 15-20 λεπτά έως ότου εξατμιστούν όλα τα υγρά από το σκεύος. Ανακατεύουμε συνέχεια, μέχρι να αρχίσουν τα μανιτάρια να σοτάρονται και να “καραμελώνουν”. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σε ένα γουόκ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι το ρύζι και σοτάρουμε ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα για 2-3 λεπτά. Δυναμώνουμε την ένταση της φωτιάς και σβήνουμε με το κρασί, χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα, μέχρι να εξατμιστεί. Ζεσταίνουμε τον ζωμό σε μια άλλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε με μια κουτάλα λίγο ζεστό ζωμό, περίπου 50 ml. Ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί όλο το υγρό από την κατσαρόλα και συνεζίζουμε την διαδικασία 15 λεπτά ακόμα. ρίχνουμε και μια κουτάλα από το ζωμό που έχει βγεί απο το μούλιασμα των μανιταριών. Προσθέτουμε την τριφολάτα μανιταριών συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά ακομά και δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο το ριζότο. Προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ρίχνουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει και να γίνει ένα με το ριζότο. Προσθέτουμε στο τέλος αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση από την ομάδα του Πέπερι.